• Maandag 9 maart 2015

  • Ontmoetingsdag 'Franeker en haar rijke Geschiedenis', Theater De Koornbeurs, Franeker
  • Cabaret 'Twee Recht Twee Averecht', Het Baken, Lemmer

Ontmoetingsdag 'Franeker en haar rijke Geschiedenis'

Datum en tijd Maandag 9 maart van 09:00 tot 16.00 uur
Locatie Theater de Koornbeurs, Noord 2, 8801 KP Franeker
Entree € 20,- inclusief koffie/thee en lunch
Meer informatie en aanmelding / www.vrouwenvannu.nl/fryslan / www.passagevrouwen.nl / www.friesecpb.nl
De Vrouwenorganisaties Vrouwen van Nu Fryslân, Passage en Friese CPB nodigen alle vrouwen uit voor een gezellige en interessante ontmoetingsdag in Franeker. De deelnemers zijn vanaf 09.00 uur welkom in het monumentale pand van Theater de Koornbeurs, waar iedereen ontvangen wordt met een kopje koffie. Daarna is er een uitgebreid dagprogramma, waarin vrouwen op diverse manieren kennismaken met Franeker en haar rijke geschiedenis. De verschillende topattracties van deze voormalige universiteitsstad staan centraal, met daarnaast aandacht voor natuur, religie, kunst en cultuur. Het programma bestaat uit lezingen, workshops, excursies, rondleidingen en ontmoetingen. Met inleiding door Caroline de Pee, wethouder Franekeradeel, muzikaal optreden en actie voor de Voedselbank Franeker.

Cabaret 'Twee Recht Twee Averecht'

Datum en tijd Maandag 9 maart van 20.00 tot 22.30 uur, zaal open 19.00 uur
Locatie Het Baken, Wiepke Hofstraat 2, 8531 GM Lemmer
Entree € 10,-
Meer informatie www.tweerechttweeaverecht.nl
Werkgroep Internationale Vrouwendag Lemmer organiseert een avond cabaret met 'Twee Recht Twee Averecht'. Deze vrouwencabaretgroep is inmiddels al meer dan 30 jaar actief. De naam is ontstaan uit het feit dat de groep steeds twee kanten van de zaak wilde laten zien. De vrouwen presenteren hun nieuwe voorstelling 'Wat een Circus'.
Met zang en theater wordt bezoekers een spiegel voorgehouden van de hedendaagse samenleving. Alle muziek, zang en sketches worden zelf geschreven. De grote lijn van het programma ligt vast, maar geen avond is dezelfde. Actuele en/of plaatselijke gebeurtenissen worden graag uitvergroot ten tonele gebracht. Het publiek speelt dus zelf, bewust of onbewust, een belangrijke rol.
Kaartverkoop uitsluitend op dinsdag 3 maart van 19.00-21.00 uur in Het Baken. Maximaal 2 kaarten per persoon, zolang de voorraad strekt.