• Programma Vrijdag 6 maart 2015

  • Politiek Ontbijt, De Koperen Tuin, Leeuwarden
  • Vrouwendag 'Vrouwen in Beweging', Miks Welzijn, Joure

Politiek Ontbijt voor Vrouwen

Datum en tijd Vrijdag 6 maart van 08.30 tot 10.30 uur
Locatie De Koperen Tuin, Zaal Wintertuin, Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden
Parkeren Parkeergarage Oldehoofsterkerkhof of Groeneweg
Entree € 10,- (contant bij ingang), inclusief ontbijt
Meer informatie en aanmelding , wees er snel bij, want vol= vol!

In het kader van Internationale Vrouwendag is er een Politiek Ontbijt voor vrouwen die werkzaam zijn in het politieke veld en andere belangstellenden.

Programma:
08.30 uur: Inloop, heerlijk ontbijt staat klaar!
08.45 uur: Welkom door Marijke de Bie;
09.00 uur: Lezing: 'Geen Boeren, Geen Eten. No Farmers, No Food', door Nynke Koopmans, kandidaat VVD Provinciale Statenverkiezingen;
09.30 uur: Lezing: 'Grootschaligheid Agrarische Sector en Veehouderij', door Rinie van der Zanden, lijsttrekker Partij v.d. Dieren Provinciale Statenverkiezingen;
10.00 uur: Oeds Westerhof, Culturele Hoofdstad 2018, vertelt over de laatste ontwikkelingen;
10.25 uur: Slotwoord door Karen Vasbinder.
Het ontbijt wordt voor het derde jaar georganiseerd door twee ondernemende vrouwen: Karen Vasbinder-van Loon, en Marijke de Bie, . Wij hopen van harte u te treffen op het politiek ontbijt!

Vrouwendag 'Vrouwen in Beweging'

Datum en tijd Vrijdag 6 maart vanaf 15.00 uur
Locatie Miks Welzijn, Brugstraat 1, 8501 EV Joure
Entree Toegang gratis, € 3,- voor Meet & Eat
Meer informatie en aanmelding 0513-414593 / / www.miks-welzijn.nl

Miks Welzijn heeft een afwisselend en actief programma samengesteld, waarin vrouwen van verschillende generaties en culturen elkaar kunnen ontmoeten. De viering heeft als thema 'Vrouwen in Beweging' en bestaat onder andere uit een gezamenlijke startactiviteit, diverse workshops, Meet&Eat, een vrouwen-quiz en een workshop Volksdans.

Programma:
Vanaf 15.00 uur staat de koffie en thee klaar en om 15.30 uur gaat het programma van start met een korte inleiding door Anneke Holwerda, bekend van diverse beweeggroepen in Joure. Na de inleiding wordt iedereen bij de gezamenlijke startactiviteit letterlijk in beweging gezet, waarbij de lachspieren natuurlijk niet worden vergeten. Aansluitend starten de drie workshops.
De eerste workshop 'Tekenen; vrouwen in kleur' is vooral leuk om te doen, maar de tekenvormen geven ook stof tot nadenken en gesprek. En goed om te weten: voor deelname is het absoluut niet nodig om goed te kunnen tekenen.
De tweede workshop 'Hapjes maken; creatief met fruit' is geschikt voor vrouwen die gezond bezig willen zijn. De fruitige hapjes worden tijdens het buffet opgediend en natuurlijk kunnen de recepten mee naar huis.
Actuele vrouwenthema's komen aan bod in de derde workshop 'Vrouwenzaken; laat je horen!' Door met elkaar te praten over enkele filmpjes krijgen vrouwen de kans elkaar beter te leren kennen en op zoek te gaan naar onderlinge overeenkomsten.
Rond 18.00 uur is de Meet&Eat. Tijdens de soep, brood en ander heerlijks is er genoeg tijd voor mooie ontmoetingen. Het avondprogramma start rond 19.00 uur met een verrassende quiz, vol leuke vrouwenweetjes. Tenslotte wordt de Vrouwendag feestelijk afgesloten met enkele internationale volksdansen, waarbij iedereen met de voetjes van de vloer kan!
Opgave voor workshop en buffet
Wie aan een workshop en/of het buffet mee wil doen, moet zich voor 4 maart opgeven. Bij opgave graag doorgeven voor welke workshop u kiest (gratis) en of u blijft eten (€ 3,-). Er kunnen max. 60 vrouwen meedoen aan de vrouwendag, dus twijfel niet en geef u op. Wie pas na het eten mee kan doen is natuurlijk nog van harte welkom!
Vervoer Kunt u niet zelf naar Miks komen? Schakel dan de SVS in. De chauffeurs van deze vrijwillige vervoersdienst brengen u tegen een geringe vergoeding naar de Vrouwendag en weer thuis. Bel hiervoor minimaal één dag van te voren tussen 09.00 en 10.30 uur naar SVS: 0513-418520.