• Zaterdag 14 maart 2015

  • HormoonYoga voor Vrouwen, Yoga met je Hart, Drachten
  • Lezing 'Eva Mendlik', GBV Kunst&Concertzaal, Aldtsjerk

HormoonYoga voor Vrouwen

Datum en tijd Zaterdag 14 en 28 maart van 09.30 tot 16.30 uur
Locatie Yoga met je Hart, De Geeuw 31, 9201 AE Drachten
Entree € 170,- voor de cursus van 2 dagen
Meer informatie en aanmelding / www.hormoonyoga.com / www.diabetesyoga.nl
HormoonYoga is ontwikkeld door de Braziliaanse yogadocente Dinah Rodriques. Het is een serie oefeningen met (yoga)houdingen, ademhaling, energietransport en visualisatie, met als doel het stimuleren van de hormoonklieren. De cursus is geschikt voor alle vrouwen met typische vrouwenklachten zoals PMS, overmatige menstruatie, hoofdpijn, verminderde vruchtbaarheid, overgangsklachten, osteoporose, hoog cholesterol. Deze klachten ontstaan door een onbalans of verstoring in de hormoonhuishouding. Je leert oefeningen om je hormoonniveau omhoog te brengen, waardoor de hormoonbalans wordt hersteld. Daardoor verminderen de klachten en wellicht verdwijnen ze zelfs. Daarnaast krijg je meer energie, mooiere huid en haren, een hoger libido. Je wordt vrolijker, krachtiger, en blijft gemakkelijker op gewicht. De cursus is ook geschikt voor vrouwen met diabetes. Zij kunnen hun hormoonklieren in meer of mindere mate stimuleren, waardoor medicatie kan verminderen en soms zelfs overbodig wordt.
De eerste dag leer je de technieken. Daarna ga je thuis dagelijks oefenen. De tweede dag, twee weken later, leer je nog meer en zetten we de puntjes op de i. Vervolgens ontvang je een CD met de oefeningen. Na de cursus heb je een oefenprogramma wat je eenvoudig zelf thuis kunt doen en waarmee je levenslang gezond en fit kunt blijven.
Heb je de cursus al gedaan? Dan mag je meedoen voor de helft van de prijs. Ook een enkele dag is mogelijk. Om even bij te spijkeren en nieuwe inspiratie op te doen.

Lezing 'Eva Mendlik'

Datum en tijd Zaterdag 14 maart van 14.00 tot 15.00 uur
Locatie GBV Kunst&Concertzaal, Van Sminiaweg 70, 9064 KE Aldtsjerk
Entree Vrije bijdrage
Meer informatie www.gbv-artgallery.nl
Lezing door Gerhild van Rooij over Eva Mendlik, beeldhouwer van De Groep, ook bekend als de groep van de tweede generatie van de figuratieve abstractie. Tot De Groep hoorde onder meer Mari Andriessen, Piet Esser, Charlotte van Pallandt en Johan Sterenberg, de in het noorden bekende oud-docent van kunstacademie Minerva. De Nederlands-Hongaarse Eva Mendlik werd geboren als dochter van dr. Ferenc Mendlik (1901) en Emuka Gyermek. Ze was een kleindochter van twee Prix de Rome winnaars, de kunstschilder Oszkár Mendlik (1871-1963) en beeldhouwster Julie Mijnssen (1873-1936). Gerhild van Rooij schreef over haar in het deels tweetalige Hongarije Magazine 'Most Magyarul'. Eva Mendlik exposeerde in 2012 nog in GBV Aldtsjerk en overleed eind 2015. Gerhild verzorgde in 2015 een in memoriam, mede namens GBV en de vakverenigingen 'Arti et Amicitae' en 'De Nederlandse Kring van Beeldhouwers', waarvan Eva meer dan een halve eeuw lid was uit. Dit in memoriam is opgenomen op de website van de NKVB www.nkvb.nl/archief.