• Donderdag 12 maart 2015

  • Ontmoetingsdag, Cultureel Centrum De Skans, Gorredijk
  • Lezingen 'Ambitieuze Vrouwen', GBV Kunst&Concertzaal, Aldtsjerk
  • Yoga voor Vrouwen, GBV Kunst&Concertzaal, Aldtsjerk
  • Literaire lezing Franca Treur, Doopsgezinde Kerk, Workum

Ontmoetingsdag

Datum en tijd Donderdag 12 maart van 09.30 tot 15.30 uur
Locatie Cultureel Centrum De Skans, Loaijersstrjitte 2, 8401 DV Gorredijk
Entree € 15,- inclusief lunch; er wordt rekening gehouden met dieetwensen
Meer informatie en aanmelding 0515-417273 (23-27 februari van 9.00 tot 10.00 uur) / www.willemabma.nl
De Hervormde Vrouwen Groep Fryslân nodigt u uit voor de 65e ontmoetingsdag voor leden en belangstellenden. Het ochtendprogramma wordt verzorgd door dhr. Willem Abma met de lezing 'Hoe werkt het verleden in ons door?' Dhr. Abma studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen en werkte daarna als docent in het middelbaar onderwijs. Hij is sinds 1987 gesprekstherapeut in Drachten. Verder is hij bekend als dichter en schrijver in het Frysk. Voor het middagprogramma komt De Oldehove Kapel langs. Zij zullen deze jubileumdag onvergetelijk maken met hun vrolijke muzikale klanken.
Er wordt geld ingezameld voor de Stichting Ramon scoort tegen Kanker. Kinderen met kanker moeten soms/vaak behandeld worden in een ander ziekenhuis ver van huis. De ouders willen graag bij de kinderen zijn tijdens zo'n behandeling, maar dit kost veel geld. De stichting wil ouders steunen met een financiële bijdrage.
Verder zijn er verschillende stands met o.a. boeken, Dorcas- en Wereldwinkelartikelen. De dag is voor iedereen toegankelijk; er is voldoende ruimte voor rolstoelen. Graag aanmelden voor 28 februari.

Lezingen 'Ambitieuze Vrouwen'

Datum en tijd Donderdag 12 maart vanaf 14.15 uur
Locatie GBV Kunst&Concertzaal, Van Sminiaweg 70, 9064 KE Aldtsjerk
Entree Vrije bijdrage
Meer informatie en aanmelding www.gbv-artgallery.nl
Middagprogramma met verhalen over ambitieuze vrouwen.
verantwoordelijke Fairtrade vrouwen, door Jacqueline Schippers-ter Wee. Met voordracht 'Gedicht over Delen' van Hester Knibbe, winnares VSB Poëzieprijs 2015.
15.00-15.50 uur: Herinneringen aan Actrice Emmy van Lier. Over haar optredens met toneel, dans, mime, voordracht, film en haar gedichten, waarbij ook de ontwikkeling van de Nederlandse mime en pantomime aan de orde komt. Lezing door Gerhild van Rooij.
16.00-16.50 uur: Fanny Mendelssohn, gevierd pianiste en componiste in de 19e eeuw. Zij was in haar tijd meer beroemd dan haar broer Felix Mendelssohn. Lezing door Gerhild van Rooij.

Yoga voor Vrouwen

Datum en tijd Donderdag 12 maart van 19.15 tot 20.30 uur
Locatie GBV Kunst&Concertzaal, Van Sminiaweg 70, 9064 KE Aldtsjerk
Entree € 5,- inclusief thee.
Meer informatie en aanmelding www.gbv-artgallery.nl
Thema's van deze kennismakingsles zijn rug en bekken. U krijgt tips hoe u yoga kunt toepassen bij zitten, staan, lopen, ontspannen en werken. Zie bij Yoga voor Vrouwen op woensdag 11 maart voor meer informatie.

Literaire lezing Franca Treur

Datum en tijd Donderdag 12 maart vanaf 20.15 uur
Locatie Doopsgezinde Kerk, It Noard 102, 8711 AK Workum
Entree € 12,50 / donateurs € 10,- / tot 18 jaar € 7,50
Meer informatie en reserveren www.nutworkum.nl
Schrijfster Franca Treur vertelt over haar werk. Ze brak in 2010 door bij het grote publiek met haar roman 'Dorsvloer vol Confetti', die zich afspeelt in een Zeeuws boerengezin. Er werden bijna 150.000 exemplaren van verkocht, ze won er de Selexyz Debuutprijs mee en werd genomineerd voor diverse literaire prijzen. In januari 2015 verscheen haar nieuwe roman 'De Woongroep'. Treurs nieuwe roman gaat over het verlangen van Elenoor Fontanel (28) naar een betekenisvol leven in de onttoverde wereld van 2010. Zij hoopt het te vinden in een Amsterdamse (semi-)idealistische woongroep die gevestigd is in een voormalig weeshuis.